dijous, 12 de març del 2009

Crònica de la manifestació contra la implementació de l'EEES a les Illes Balears


Avui dia 12 de Març a les 12:00 hores s'ha realitzat una manifestació unitària pels carrers de Palma en contra del procés Bolonya. Després d'un llarg temps de relativa calma de l´alumnat a les Illes Balears, els estudiants de secundària i l'alumnat universitari han sortit al carrer per protestar plegats contra el que consideren una agressió cap el sistema de l´educació pública del nostre país en el que ha estat una demostració de la posició de la comunitat estudiantil, clarament contrària a la mercantilització de l’educació pública. A més, s´ha de valorar molt positivament l´adhesió d'un gran nombre d´entitats, un total de 19, cosa que demostra que el teixit social del nostre entorn fa seves les reivindicacions de l’estudiantat. D´aquesta manera ha sorgit un moviment a les Illes Balears que aglutina una gran diversitat i pluralitat d´idees. I el que és més important és que aquestes entitats s´hagin unit deixant de banda les seves sigles i defensant conjuntament un argument comú. Les entitats adherides són Attac Mallorca, CGT, CJIB, CNT, Consell d´estudiants de la UIB, Estudiants en lluita, Escoltes de Mallorca, Federació de veïns de Palma, GOB, Joves d´EU, Joventuts d´Esquerra Nacionalista, Junta de representants de informàtica de la UIB, Maulets, la Obra Cultural Balear, Pinyol Vermell, Revolta Global i STEI-i, a més dels dos organitzadors; SEPC i Assemblea d'Estudiants contra Bolonya de la UIB.

La participació a la manifestació ha estat d’unes 800 persones, aproximadament. S´han realitzat diferents accions simbòliques, com la celebració d´una cerimònia fúnebre per la mort de la universitat pública o la col•locació de pancartes de protesta, on es denunciava l´entrada dels bancs i l’empresa privada a la universitat pública. Un cop que hem arribat a la Conselleria d´Educació i Cultura de les Illes Balears hem estat convidats a entregar una llistat de peticions. A continuació, els organitzadors hem entregat el manifest unitari (que podeu trobar penjat a aquest bloc) i hem continuat amb les nostres accions reivindicatives. S´ha desplegat una pancarta davant la conselleria amb la consigna: "La venta de la universitat no té cabuda dins el socialisme, PSOE?". Després hem llegit el manifest que hem dissenyat per denunciar la nostra situació actual i on també ens hem solidaritat amb els repressaliats als companys de la UAB i el moviment antiBolonya en general, així com el company en vaga de fam per la universitat pública, Tomàs Saye, etc.
Després de quasi tres mesos d'ocupació de la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears, el moviment contra Bolonya continua, tot i haver-se produït infinitat d’atacs des de el rectorat de la Universitat. La lluita en defensa de la Universitat pública continua i esta més viva que mai. El proper 25 de març tendrà lloc una consulta popular a la UIB, on la comunitat universitària es podrà pronunciar sobre la implementació de l'EEES a l'Estat Espanyol. D'aquesta manera anunciam que les nostres mobilitzacions continuaran fins que s'obri un procés de diàleg ampli i democràtic en el que la societat pugui decidir el futur de la Universitat d’una forma transparent i plenament democràtica.
Visca la universitat pública! No a Bolonya! Moratòria i diàleg!