dimecres, 18 de març del 2009

Han desallotjat el rectorat de la UB

Aquesta matinada han desallotjats als companys de la Universitat de Barcelona, que tan bona feina han fet per aturar el procés d'EEES i obrir un debat sobre el futur de la universitat pública. Teniu tota la nostra solidaritat des de Mallorca! Adjuntem el comunicat d'aquest matí i un video de la brutal repressió soferta pels membres de la comunitat universitària que s'han concentrat aquest matí en front del Rectorat de la UB.


Concentració i roda de premsa a les 12h a l’entrada del Rectorat de la UB.

AQUESTA MATINADA HAN ENTRAT ELS MOSSOS D’ESQUADRA AL RECTORAT DE L’EDIFICI HISTÒRIC DE LA UB PER DESALLOTJAT AMB VIOLÈNCIA. NO SATISFETS AMB AIXÒ, HAN CARREGAT BRUTALMENT CONTRA LES PERSONES QUE REALITZAVEN UNA CONCENTRACIÓ PACÍFICA AL DAVANT.

Aquesta matinada, entres les 5:30 i les 5:45, un dispositiu de 12 furgones de mossos d’esquadra, han desallotjat el Rectorat ocupat de la UB per la força i utilitzant la violència. Amb coaccions han reunit a tots els ocupants, no deixant-los recollir les seves pertinences, i fins i tot els han filmat.

Un cop fora s’ha generat una concentració pacífica a les portes de la Universitat. Davant tota la gent allà reunida, estudiants, PAS, professorat, mitjans de comunicació i ciutadans en general han carregat brutalment contra les persones concentrades, convertint el centre de la ciutat en un Estat policial. Les autoritats comuniquen 17 detinguts i hi ha més d’una vintena de ferits.

L’assemblea del Rectorat Ocupat de la UB s’ha caracteritzat sempre per la seva voluntat de diàleg i de treball propositiu, fomentant permanentment el debat. Davant les mesures preses, l’equip rectoral i els òrgans polítics han demostrat que aquesta opció no només ha estat rebutjada frontalment sino reprimida i repressaliada a través de la violència física més brutal. Estem perplexes, indignades, dolorides. Ens han tret per la força d’un espai que fins al moment s’havia caracteritzar per ser un focus de resistència i pensament crític; els rectors i els polítics son els repressors que es vanaglorien d’haver corregut davant els grisos, aplicant ara ells mateixos una política franquista, no només de concepte sino de facto, i de violència desmesurada.

2 comentaris:

paurullan ha dit...

La sensació d'impotència me bull la sang. No tinc absoluta idea de com acabarà tot això però per aquest camí no pot arribar mai a bon port!

Anònim ha dit...

Terrible. La Universitat ja ha deixat de ser una institució democràtica i de coneixement per ser, com deia Foucault a "Vigilar y castigar" (de lectura obligatòria per a tots i totes), és la institució de control social mitjançant la violència i repressió. Sa foto de na Casas amb en Botín digne de ser ampliada a tamany pòster i posar-la a l'entrada de la Universitat. Ja només queda la reinstauració del conductisme, que tant bo entrenen als estudiants de psicologia.