dissabte, 14 de març del 2009

DESALLOTJAMENT DE LA UNIVERSITAT POMPEU FABRA

Comunicat des de Barcelona!

Ahir al migdia, al terme de la manifestació contra la LOU i el Reial decret, a favor de la universitat al servei de la societat, es va realitzar una ocupació pacífica de la Universitat Pompeu Fabra de Ciutadella per a dur-hi a terme una trobada d’assemblees d’estudiants, amb activitats amb instituts, moviments socials, PAS i PDI que finalitzaria diumenge, tal i com es va manifestar en reiterades ocasions a l’equip de la UPF.

A dia 13 de març de 2009 el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Joan Josep Moreso, ha demanat l’entrada dels mossos d’esquadra a les 22:00 per fer desallotjar als i les estudiants que romanguessin dins del campus de Ciutadella. Aquesta hora la facultat està oberta al públic, i la biblioteca estava plena de gent i els estudiants encara feien classes. Aquestes persones també han patit la retenció dels mossos d’esquadra, que han tancat tot l’edifici, alterant qualsevol funcionament normal.

Les forçes represores han entrat de manera agresiva al recinte, donant cops de porra contra el terra i donant puntades de peu als objectes. Moltes de les persones allí congregades han pogut sortir del recinte, però 17 persones han quedat retingudes i han decidit fer una ressistència pacífica.

Mentrestant, els i les estudiants que s’acostaven per a assistir a la trobada s’han anat concentrant a l’entrada per a manifestar la seva solidaritat, fins a congregar-s’hi més de 200 persones.

En un primer moment el desallotjament dels estudiants ha estat per una de les portes secundàries, però poc després també per l’entrada principal. Diversos estudiants han resultat contusionats, alguns d’ells han hagut de ser atesos per un equip mèdic de l’Hospital del Mar.

Un dels estudiants, membre de l’assemblea del campus de Mundet, ha estat detingut per motius desconeguts, i a hores d’ara es troba a les dependències de la Comissaria de Les Corts.

Un mes després que el rector Moreso impedís fer una manifestació pacífica i desallotgés per la força i amb violència els i les estudiants que estaven concentrats al campus de Poble Nou, Ca l’Aranyó, avui malauradament es repeteix l’acció amb un augment del grau repressiu.

No entenem i per tant no podem permetre que l’entrada de les forces repressives a les universitats es normalitzi i passi a ser el pa de cada dia en una societat que se n’alegra de considerar-se “democràtica”.

Menteixen i ens titllar-nos de minoria radical que imposa la seva voluntat per sobre de la majoria quan passen per alt que les úniques vies institucionals que ens han deixat per expressar-nos, els referèndums, que han demostrat sobradament i de forma reiterada que l’estudiantat vol la paral·lització de l’Espai Europeu d’Educació Superior, per obrir espais de debat reals. La institució universitària hauria de recollir i defensar aquesta veu i, enlloc de fer-ho, hi posa traves deslegitimant els referèndums, expedientant estudiants o prohibint i reprimint violentament manifestacions pacífiques als campus universitàris.