divendres, 20 de març del 2009

Comunicat de l´Assemblea d´Estudiants contra Bolonya de la UIB

Avui 19 de març, a les 12 del migdia, l'Assemblea d'Estudiants contra Bolonya ha convocat una concentració solidària amb els estudiants de la UB i en motiu de la repressió policial indiscriminada i injustificada. La concentració ha estat pacífica i ha finalitzat amb la lectura d'un manifest solidari. Fins aquí la convocatòria oficial.

Acte seguit, a iniciativa popular, s'ha organitzat una assemblea popular en què s'ha decidit, per unanimitat, de tallar la carretra de Valldemossa. Així, doncs, a títol individual, els assitents, entre 100 i 150, s'han dirigit a la carretera i l'han tallada sense que hi hagi hagut incidents. El tall s'ha prolongat 20-30 minuts amb consignes contra la repressió policial desmesurada efectuada pels mossos d'esquadra, ahir, a Barcelona. Llavors, ha arribat la policia estatal, primer una furgoneta i després cinc més. Han sortit els unifomats, i equipats amb escuts, cascs i porres, s'han repartit en fila davant la concentració. Els estudiants, sempre amb actitud pacífica, s'han mantengut in situ. El cordó policial, sense oferir diàleg previ, ha anat avançant amb crits i insults cap als estudinats concentrats i alçant i brandant les porres. Els estudiants reculaven i, ja dins el recinte de la UIB, han advertit la policia que no té autoritat per entrar al Campus. La policia seguia carregant, repartint patades i porrades a cames, esquenes i caps dels concentrats. L'Assemblea tenim recollits fins a 9 informes mèdics que corroboren les agressions de la policia. Finalment, després d'una càrrega desproporcionada contra estudiants pacífics i desarmats, i dins la UIB, la policia s'ha retirat fora dels límits del Campus. El fet que la policia hagi entrat al Campus de la UIB i hagi carregat injustificadament contra estudiants no té precedents en la història recent.

Després de la càrrega desproporcionada, els estudiants han tornat al Recorat on, després de càntics contra la repressió, els representants de l'Assemblea han estat atesos pels vicerectors (la Senyora Rectora era a Praga). En aquest sentit, el Rectorat ha comunicat que, de cap manera, havien autoritzat la presència de la policia dins el Campus.

Per tot això, des de l'Assemblea d'Estudiants contra Bolonya

demanem, al Rectorat de la UIB, la condemna de la repressió policial injustificada contra estudiants d'aquesta universitat, i contra els estudiants de la UB, que es manifestaven pacíficament.

demanem, al Rectorat de la UIB, la condemna del fet que la policia hagi entrat al Campus de la UIB sense tenir autorització, i demanem que s'exigeixin responsabilitats.

demanem, als responsables del govern de l'estat, la dimissió del delegat del govern estatal a les Illes Balears, Ramon Socías, responsable directe de la presència policial i la seva actuació desmesurada dins el Campus de la UIB.





ho fem constar,


Assemblea d´Estudiants contra Bolonya de la Universitat de les Illes Balears

4 comentaris:

David Abril ha dit...

Tota la solidaritat des d´EU.
N´hem demanat explicacions al Delegat del govern.
Salut i endavant,

David Abril

LA MALA EDUCACIÓN: BOLONYA vs O.T.
http://abrildavid.blogspot.com/2009/03/la-mala-educacion-bolonya-vs-ot.html

Perro ha dit...

Me parece perfecto que se reconozca públicamente la brutalidad de las cargas policiales en Barcerlona, pero eso no justifica que salgais a la carretera de Valldemossa y la cortéis. Es un carretera i no són bromes.
Además, creo que la carretera de Valldemossa no pertenece al campus. Así que la policía tendría cierta razón para sacaros de ahí, pero NO a palos. Y no es problema de la rectora que la policía intervenga fuera del campus.

Se os fue un poco la olla, siendo sinceros.

Noé

Sherezade ha dit...

Donç a mí em pareix bé, qué voleu que us diga, si la cosa es queda al campus, no s'en entera ningú. Tots sabem (els estudiants també tenim sentit comú) que fot que la carretera es talli, però pel bé de tots, i per el futur de l'educació a Espanya, bé s'han de dur a terme accions que facin que tota la societat s'enteri.

SALUT I FORÇA COMPANYS

Una salutació desde Burgos, de la mallorquina :)

Magdalena

Anònim ha dit...

Noé, el "alarmismo social" tiene como función la expresión pública de unos hechos que se ocultan al resto de la gente y que por las vías convencionales (manifestaciones las cuales tienes que pedir permiso y esperar 10 días la respuesta y te dan día y lugar determinados por las autoridades) no se resuelven ni llegan a conseguir el objetivo: que todo el mundo se entere.

Al fin y al cabo, protestar contra el sistema utilizando las reglas del propio sistema es una contradicción. Aunque también protestar contra el sistema viviendo de acuerdo al sistema también es incongruente, pero es justificable.

Por ejemplo, los manifestantes contra Gesa-Endesa tienen prevista también una paralización de tráfico.

Si me envías un mail, te daré una respuesta más extensa y más razonada acerca de lo que pienso sobre estos hechos.