dimecres, 25 de febrer del 2009

Referèndum a la UPF, i demà a la UB

Durant el dia d'avui s'ha celebrat un referèndum amb la pregunta "S’ha de congelar l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) i iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat Pública?" a la Universitat Pompeu Fabra. Segons les primeres estimacions, aproximadament, un 84% ha votat sí a la congelació de l’EEES i al procés de debat. Enhorabona als companys de la UPF! Podeu trobar més informació al bloc de l'assemblea de la UPF.

Demà també hi ha referèndum a la Universitat de Barcelona:

El proper dijous 26 de febrer es celebrarà a la Universitat de Barcelona (UB) un referèndum sobre el Procés de Bolonya. Es tracta d’una iniciativa d’un grup de 57 representant dels estudiants al Claustre, que d’acord amb el reglament d’eleccions d’estudiants, poden convocar un referèndum. Per tal que el referèndum tingui validesa cal superar el llistó del 10% de participació, el doble de la participació dels estudiants a les eleccions al rector, que es va quedar en un 5’30%.
En cas de superar aquest llistó, el resultat del referèndum vincularà el 30% de vots que els estudiants tenen al Claustre, en la votació de la mateixa moció.

La pregunta que es realitzarà al referèndum i que s’ha demanat com a moció per a una sessió extraordinària del Claustre és: S'ha de paralitzar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), conegut com a Procés de Bolonya, per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?


Trobat a 26-F:Referèndum a la UB: per aturar Bolonya, digues SÍ!

Recordau que per la nostra banda organitzam un referèndum dia 25 de Març!!

1 comentari:

Joan Segura ha dit...

Hola
1)Per favor, no aviseu tan tart de les reunions, aquesta rao i la falta de serietat en general, crec que son una de les raons de que fa temps que no ens reunim ni 300 ni tan sols 50 persones
2) de sa vaga general de dia 4 que feis? pasau olimpicament? o directament defensau que no s´ha de fer?
3) Si voleu contactar amb els instituts també podeu contactar amb el comitè de vaga al mail comitelluitamallorca@gmail.com Convoquem per dia 4, que es sa vaga general convocada a tot s´estat tant a instituts com a moltes facultats. Sobre dia 12 encara no se ha pres una decissió, primera perque es una convocatoria de moment minoritaria i enfrontada a la del 4, i segona perque conve veure dia 4 l´estat del moviment despres de l´aturada del moviment contra bolonia dels darrers messos.
Si dia 4 va be, pot esser que hi hagi condicions per un 12 exitos, pero si dia 4 surt fluix ho hem de pensar be abans de enfrascar al moviment a una mobilització minoritaria, amb idees poc clares, poc temps i poca preparació. Son opinions, idees que estan al debat, n´hi ha mes, Es prendrà una decissió a alguna de les reunions de abans de dia 4 o el mateix dia 4 a la manifestacio, o be, a la reunió que es faci inmediatament despres a la vaga de dia 4. En qualsevol cas si convoquem serà per fer-ho seriosament i per posarmos de acord.
Salut i no a bolonya