divendres, 12 de desembre del 2008

Per favor,

MOLT MOLT alerta amb el que es diu i es fa davant la premsa. Avui el Diari de Mallorca ha publicat en un sumari (és a dir, de forma bastant visible) que els periodistes varen esser expulsats de mala manera de l'Assemblea.

25 comentaris:

Unknown ha dit...

No us ha d'estranyar que apareguin notícies com aquesta si tractau la premsa amb males maneres. El darrer dia aquell jove ros amb els cabells llargs i barba que nom Adrià va ser molt mal educat.

Qui l'ha triat aquest? S'ha votat que sigui ell qui dirigeixi les reunions?

Pel bé de tots a la propera assemblea no hauria de ser ell qui talli el bacallà.

Terranostra ha dit...

Bon dia,
L’assemblea contra Bolonya d’ahir dia 11 de desembre de 2008 va ser molt decebedora. La comissió d’acció va fer un ridícul espantós. L’únic que s’havia fet era treballar per fer una tancada però en cap moment es creà discurs ni s’intentà crear alternatives o revisions d’EEES. A més, l’assemblea és corrompuda pels desitjos de protagonisme d’escoltar-se a un mateix que té més d’un moderador i molts de components de la comissió d’acció.
Hem fa la sensació que l’objectiu de l’assemblea es fer una tancada i no aconseguir un EEES millor. Les comissions han fracassat ja que no han fet la feina, la cerca d’informació ha estat escassa i, a més, aquesta no s’ha distribuït.
Però encara falta afegir alguns fets més patètics. Per exemple, va ser absurd votar si havíem de votar l’ordre de votació. I, en un altre cas en què la democràcia passa per damunt la ciències, decidirem electoralment si les coses eren coherents ho no. I una altra perla que no puc evitar mencionar és la que va protagonitzar un conegut exaltat qui va demanar per l’autoritat moral d’un company que el contradeia. Per si un cas m’ho demanés a jo, diria que som el Papa d’Avinyò.

aina ha dit...

És molt fàcil parlar i més sense identitat reconeguda,

però siguem 100% justos i considerem que estar al davant d'una assemblea amb més de 200 persones no és fàcil. Donar la cara costa, rebs mil comentaris i no sempre se pot contentar tothom...

D'altra banda, tothom és lliure de tallar el bacallà a qualsevol assemblea.

paurullan ha dit...

No entraré amb els comentaris de Jovent i Terranostra però si vull fer un petit però per jo molt important incís: tinc la sensació que esteim fent les coses massa aviat, sense pensar-ho. Jo vaig ser qui va demanar a veure si estàvem informats de les possibilitats de repressió i confrontació i la resposta que vaig rebre fou un no ho sabem.

No crec que correspongui a un grup de persones adultes i madures aventurar-se a qualsevol activitat sense tenir clares totes les possibilitats de tots els components. Abans de ficar-te en una guerra has de conèixer a l'enemic i aquesta feina ha sigut terrible.

Per altra banda existeixen algunes incoherències dins el modus operandi de les assamblees. Una estructura millor seria la que pretèn seguir un ordre del dia i deixar les votacions pel final, totes seguides. D'aquesta manera els assistents es poden centrar en pensar el tema a debatre i malbaratar el temps amb dois.

Assemblea Contra Bolonya ha dit...

Simplement vull dir una cosa, a les persones que es dediquen a criticar el funcionament de l'Assemblea: us agrairia que no fóssiu agafàssiu la postura còmoda de criticar des de fora, ja que des del meu punt de vista és una mica hipòcrita. Si no us agrada com va alguna cosa, qui millor que voltros per canviar-la?

És molt fàcil la vostra postura, però recordem que l'Assemblea és una cosa de tots i alguna es posa allà davant perquè ningú més s'hi vol posar, però tothom té el dret a fer-ho. A més, si trobau que hi ha coses que es podrien millorar, les deis i us implicau en millorar-les i no us limitau a fer un discurs del tot crític, enlloc d'intentar que sigui constructiu i que aporti idees i solucions a allò del qual us queixau.

Si algú troba que 'X' comissió va fer el ridícul, que es fiqui en aquesta comissió i que intenti arreglar les coses des de dins. Criticar des de fora és típic i trob que amb males intencions i de poc sentit comú.

Tothom qui vulgui pot ajudar a 'conèixer l'enemic' i no teoritzar i criticar de manera gratuïta.

Jo us anim, a aquells que teniu tant a dir, a posar-vos davant la gent i a 'tallar el bacallà', ja que tothom té el mateix dret a fer-ho. Segur que ho feu millor que els qui 'el tallen' habitualment.

Així, tal vegada tot anirà millor, hem de mirar pel bé de l'Assemblea

Bon dia a tots

Unknown ha dit...

El rectorado no se opone ´a una ocupación cívica´

http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2008121300_2_418255__rectorado-opone-ocupacion-civica

Hahahahaha. De quina manera us han torejat ! On queda ara allò que la rectora us havia de sentir roncar? Una vegada més heu fet els ous enterra. Heu aconseguit carregar-vos el moviment antibolonya a la UIB. Estau d'enhorabona

Unknown ha dit...

Vos estau passant!
Si no voleu ajudar-nos callau però no ens critiqueu (a més que no feis cap proposta).
Esteim lluitant per una educació de qualitat: això ens afecta a tots!!
Respectam totes les opinions, però nosaltres no criticam als qui no es volen unir a noltros... i trob que es molt hipòcrita criticar uns estudiants que han fet el que han pogut.
Està clar que ho podíem haver fet millor... però també no es podia haver fet si ho fessiu vosaltres.
Si no vos agrada els nostres portaveus, em sap molt de greu però van ser triats per l'Assemblea democràticament.
Moltes gràcies per l'ajuda que en estau donant...
Ànims Assemblea!

Silvia

Assemblea Contra Bolonya ha dit...

Clar, 'Jovent', el moviment antibolonya a la UIB eres tu, no me'n recordava. A què jugues?

Per cert, no sé si vares quedar fins al final de l'Assemblea passada,perquè si fos així, no diries això que dius.

Crec que ets un maleducat que l'únic que vol és mals rollos, perquè amb els teus comentaris prepotents i encollonadors és el que demostres. Menys 'Jovent' i més donar la cara...en tot.

Maria.

Paula ha dit...

Pero mem, qui es aquet Jovent, criatura, trosset d'ase de boca grossa?

Guapo, que ens vols ajudar?
Unit a nosaltres, home, pero tal com s'ha dit, tothom pot criticar, ara bé, aquell "jove ros amb cabells llargs i barba que nom Adrià", ha tengut els collons per posar-se alla davant, sabent que potser trobaría amb gent amb tan poc cervell com tu, i hauría de fer l'esforç d'entendrer-la i no discriminar-la, tenguent en compte la seva opinió democraticament.


Possat a la seva altura, que de ben segur que pots ser més llest.

Paula M.

Ana Calzado ha dit...

També esperava aquesta notícia ja que hi ha formes i fomes de demanar les coses.

Me pareix molt bé el que demanau i estic totalment d'acord. En camvi, me pareix molt malament com estau abordant la qüestió.

En primer lloc, si no hi ha un acord entre tots i llevam les disputes personals, no tendrem cap força i no arribarem en lloc.

Segon, si demanam abolir es plà i no reflectim exactament amb que no hi estem d'acord. Encara que noltros ho sapiguem, no els hi donam la oportunitat de crear els camvis que demanam i quedat tots contents.

Per tot aixó, he de dir, que estic completament d'acord en tot el que va dir el portaveu, confii en ell pel simple fet de que està informat des de'l principi de la proposta i per l'actitut que va demostrar a l'assemblea, i entenc perfectament que no vulgui seguir essent el portaveu si veu que no pot defensar el que vol de la forma més adient. Encara que pens, que si passa això ja si que no aconseguirem res.

Esper que no os ho prengueu malament, només intent que reflexioneu la vostra actitut per poder aconseguir el que TOTS volem.

Albert ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Albert ha dit...

Hola!
Jo també pens que no mimam massa la premsa, però bé, el que va passar ja va passar, i ja anirem alerta que no torni a succeir. Però ja està, no hi donem més voltes.
Referent a la Comissió d'Informació, tota la setmana s'ha estat treballant en un document que reculli les crítiques que feim al procés. Ja el divendres passat es va passar un primer document. Ara se n'elaborà un de nou, més clar. En aquests moments, està en procés de revisió dins la pròpia comissió. Heu de saber també que la comissió presentava algunes llacunes en el tema, que s'han estat solucionant aquests dies. A la primera assemblea, es va dir que la comissió d'informació es formaria per poder formar els altres, però calia aquest primer exercici. A tots ens hagués agradat poder oferir un document definitiu el mateix dia, però la formació i la captació d'informació no és una feina ràpida, i requereix el seu temps.
I, contestant a paurullan, informar-te que esteim mirant els texts legals pertinents, i que, com que la rectora no s'hi oposa, no suposam que hi hagi cap problema, i que les repressions seran nul·les.
I bé, jo també trob que les coses se fan massa ràpid, però acat la decisió de l'assemblea i no dubtaré de la legitimitat de les decisions preses i votades. Potser cal dir que vaig ser dels pocs que es va abstenir de la votació en que es decidia l'ocupació.
Res, que evitem els mals rotllos, i anem tots a una!

Salut!

P.S: Sí que demanaria que la gent no fes ús del compte "Assemblea" per exposar les seves opinions personals, encara que estiguin signades.

gudari ha dit...

No crec que la funció d'aquest bloc sigui la d'exposar les tensions internes, per això passo de contestar als impresentables de "jovent" i "terranostra". Ara bé, esper que dilluns sigueu tan valents alhora d'ocupar l'UIB i posteriorment donar la cara a la primera assemblea que es faci per saber qui sou i que vos proposau amb aquestes crítiques tan poc respectuoses pels companys que han estat donant la cara, cosa que no es pot dir de vosaltres.

t. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
t. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
t. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
t. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Aina G ha dit...

Jo crec en nosaltres!

Crec que podem fer-ho demostrant serietat i maduresa. No m'importa el que penssin de nosaltres aquells que ens critiquen anònimament! Qui vulgui establir un diàleg que ho faci, però així no ens ajuden gens. Que s'apuntin a les comissions o que simplement ho expossin a la pròxima assemblea, cap problema.

Moltes gràcies comisions per tota la feina que anau fent! Teniu el meu recolzament i evidentment, demà seré allà per donar suport a una decisió que hem pres tots en assemblea!

Ah, Adrià i la resta de companys que ajudau a dur a terme les reunion: gràcies també per tot!!

Ànim!

cati ha dit...

Només un incís: això de demanar 'crítiques constructives' sempre queda molt guapo (i són imprescindibles, consider), però siguem lo suficientment autocrítics com per també acollir aquestes menys 'acertades' i plantejar-nos què hi poden tenir de cert enlloc de descartar-les d'entrada perquè mos couen (tant ses fetes dedins com defora de s'assemblea).

Cati

cati ha dit...

encertades*

Mateu! ha dit...

Bones a tots, m'agradaria que les meves crítiques fossin constructives. En primer lloc vull animar a aquesta assemblea per a que ens uneixi a tots els estudiants i ens conciencii sobre el que suposen els plans de Bolonya i a qui més ens afecta: fills de la classe obrera, estudiants treballadors i becaris. No vaig poder assistir a la segona assemblea ni tampoc vaig estar assabentat de la primera (al igual que molts altres estudiants de la UIB) degut a que no es va fer cap cartellada ni repartiment de pamflets, pel qual e aspot dir que l'assemblea es va mostrar de cara a l'exterior un pic ja establerta. La meva impressió a la tercera assemblea (apart del mal tracte que es va fer a la premsa, et que no implica que estigués d'acord a que se'ls exigís educadament de sortir de l'aula)va ser de total descoordinament i desinformació de la gent que assistia a l'assemblea, es va donar la impressió de que tot estigués ja "cuinat" i no es crees un debat orientatiu i informatiu aixií com proposar tasques orientades cap al futur i més concretament en acabar les vacances i els examens. Simplement només es va debatir sobre tancar-se, sense que la gent tengués encara molt clar que era Bolonya. En la meva opninió els únics que podem aturar Bolonya som els estudiants (en contra d'opinions que asseguraven que aturar l'EEES estava en mans dels rectors), nosaltres, i només nosaltres podem convèncer la resta d'estudiants perquè es mobilitzin. Sembla que molta gent no té en compte la força que pot arribar a exercir un moviment estudiantil fort, unit i amb les idees clares, que sigui capaç d'extendre el malestar provocat no només per la privatització de l'educació, sinó de la sanitat, subsidis de jubilació i, en general, de tots els serveis públics. A més a més, l'efecte de la crisi està sent devastador a nivell social, desapareguent llocs de feina de manera desorbitada, pares d'estudiants que no podran pagar la carrera al seus fills per perdre la feina, estudiants que no es poden pagar la carrera, llocs de feina que no existiran en acabar els nostres estudis, en resum, que mentres es regala doblers als bancs, els estudiants i els joves ens veurem afectats principalment per la crisi. Sabent extendre tot aquest malestar als alters sectors treballadors i estudiants de secundària e spot conduir un moviment contra Bolonya cap a una vaga general que obligui als governs europeus a fer un gir de 180º en la seva política privatitzadora. Només extenguent la lluita es pot forçar un govern a retirar els plans de Bolonya.
Per això, veig necessari una consciencació massiva del moviment estudiantil, mitjançant manifestacions, assemblees, passa classes, parades en llocs cèntrics de ciutat, bars on acudeixi una gran clientela estudiant i que s'uneixi als estudiants de secundària i FP, així com associacions de pares i mares i professors i unirmos amb els treballadors en lluita.
Per a tot això fa falta crear un comitè de lluita, 100% democràtic i obert a tota organitació o col·lectiu així com estudiants no organitzats, que reparteixi tasques i crei un debat informatiu.
Només així companys, es pot aturar Bolonya, revivint l'esperit estudiantil del maig francès del 68, prendre exemple dels companys grecs i italians!
Obrers i estudiants, units cap endavant!

Unknown ha dit...

Bones a tothom!

Tan sols volia dir el que moltes persones ja han dit, que les crítiques es duguin a les assemblees, i no des de casa asseguts i assegudes, amb la calefacció posada i tenint la panxa plena. Que hi ha companyes i companys que demà ocuparan i que renunciaran a tantes comoditats tan sols per lluitar per demanar aturar un procés que s'ha imposat sense debat ni diàleg i que precisament es faci això darrer que he dit, diàleg i debat.

En referència al darrer comentari, mira Mateu!, el teu discurs que has amollat és idèntic al del Sindicato de Estudiantes (també conegut com Sindicat de Farsants) http://www.sindicatdestudiants.org/ i que ha demostrat a tot el país que el seu objectiu és ben bé tot el contrari del que predica.

I per acabar, demanar que per evitar-se tot comentari subjectiu, destructiu i/o similars, es desactivi l'opció de comentaris, ja que l'únic que crea són malentesos i picabaralles que no duen en lloc. Tot i fer la meva sol·licitud via Internet, la proposaré a l'assemblea, l'òrgan més legítim, sobirà i realment democràtic que hi ha!


Salut i resistència a totes i tots!

paurullan ha dit...

Ostres, es suposava que voliem fer-ho en «secret» i acaba de sortir pels 40principals a nivell nacional :D

Mateu! ha dit...

Markus, referent al teu darrer post m'assembla molt graciós que clamis la retirada d'opinions, tot just després d'amollar la teva, tal pic defugis de la idea de crear un debat seriós i on arribem a una conclusió conjunta?
Evidentment defens la postura de l'organització en que milit, evidentment perquè representa la meva ideologia i empra els mètodes derivats d'aquesta, mètodes emprats des del segle XIX i que han demostrat i demostren la seva efectivitat al llarg de la història dels moviments obrers. Fora entrar en qüestions estèrils m'assembla ofensiu que critiquis el Sindicat d'Estudiants i les seves postures (les meves)calumniant sense citar cap element en concret. Tal vegada no t'has llegit cap document o ets del sector que el rebutgen, o t'has deixat endur per les calumnies ultra-esquerristes i estalinistes que es fan contra el Sindicat degut a la nostra orientació política.
Crec que aquests insults i batalletes que estàs creant cap a aquesta organització no beneficien en absolut al moviment estudiantil, l'única manera de vèncer l'enemic (Bolonya) és unint-se i deixant de lloc aquestes diferències.
Més enllà d'allò crec que aquest blog està per crear un debat (evidentment que particip sempre que hi puc a les assemblees)i solucionar malentesos que es puguin produïr.
Salut i unitat estudiantil companys!

Ana Calzado ha dit...

Per començar, vull donar suport al discurs de'n Mateu.

També vull fer una crítica molt clara, constructiva, destructiva o com volvueu dir.

UNES OPINIONS PESEN MOLT MÉS QUE UNES ALTRES!!!!

Aquesta va ser l'impressió que vaig rebre a l'assamblea. Ho dic, perque vaig demanar tres vegades el torn de paraula i finalment per poder xerrar vaig haver d'intervenir sense cap tipus de permis. Ja ho se, tothome volia xerrar, però qualquns ja ho havien fet cinc pics. D'altra banda, hi veig molt poquet respecte entre nosaltres i la sensació que feis sentir és que qui no varem ser informats de la primera assamblea (que vàreu ser ben poquets) no tenim dret a ser escoltats.

Sincerament, esper que canviem bolonya, pero hem de ser molt més democràtics. Perquè democràcia no significa poder votar blanc o negre, sinò que significa que el poder és de tots, i si vull propossar que també es pugui votar gris, la meva opinió ha de ser igual d'important.