dijous, 4 de desembre del 2008

L’ALUMNAT DE LA UIB ES MOBILITZA CONTRA EL PROCÉS DE BOLONYA



Avui migdia, a la UIB, s’ha dut a terme una assemblea d’estudiants per tal d’iniciar mobilitzacions contra el Procés de Bolonya. Els estudiants de la UIB no volem romandre passius, per això ens unim a les manifestacions que des de fa uns 10 dies es produeixen arreu de l’estat espanyol.

Més de 100 estudiants han assistit a l’assemblea, cosa que palesa aquest rebuig general envers el Procés. S’ha parlat de les conseqüències que representa la implantació del Pla de Bolonya, tenint en compte els aspectes negatius que afecten els estudiants , ja que des de les instàncies universitàries només ens han fet arribar allò que ells consideren avantatges.

Estem en contra de la postura elitista i mercantilització que suposen la implantació d’aquest pla. A més, criticam l’obscurantisme amb què s’ha dut a terme el Procés de Bolonya, fet que ha desembocat en un desconeixement general de tota la comunitat universitària.

Veient l’interès per part dels assistents i, les ganes d’iniciar mobilitzacions, com ja s’ha fet en altres universitats, s’ha creat l’Assemblea d’estudiants de la UIB contra l’esmentat Procés. D’aquesta manera, els estudiants hem decidit crear tota una sèrie de comissions de treball que avui mateix hem posat en marxa, especialment per fer arribar a la societat el tipus d’educació i d’universitat que defensam, ja que creim que l’opinió dels estudiants no pot ser menystinguda pels representants universitaris.

Les principals reivindicacions dels estudiants, ara per ara, són les següents:
-la paralització de l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES).
-la realització d’un referèndum vinculant sobre l’implementació del Procés de Bolonya i, l’obertura d’un procés de debat públic sobre el futur de la universitat pública.
Per fer arribar aquestes peticions a la Rectora de la UIB, avui mateix hem sol·licitat una reunió per al proper dimarts dia 9 de desembre a les 10h, al Rectorat. En saber la resposta de la Rectora, els estudiants ens tornarem a reunir per decidir quines mesures hem de prendre.

Assemblea d’Estudiants contra el Procés de Bolonya.
estudiantscontrabolonya@gmail.com

5 comentaris:

Anònim ha dit...

A sa pàgina http://movimiento.noabolonia.org/ teniu totes les universitats espanyoles aplegades en mor de la lluita amb totes les coses que han fet, ben segur que serviran d'inspiració? Al final es confirma lo de sa rectora i l'Assamblea dimarts dia 9?

Albert Cassanyes i Emilio Menasalvas són els que s'hi encarreguen del grupo de "informació i formació", si qualcú vol participar, deixau-m'he un missatge.

Seria bo dimarts a les 7 del matí anant penjant cartells per tota la Universitat sobre l'Assamblea de les 13 del migdia, tenim bastantes hores i ÉS HORA PUNTA, millor que qualsevol hora.

Anònim ha dit...

Hola Jaume.
Soc n'Ana, s'al·lota que anava amb n'Emili. A veure, jo també m'apunt a aquest grup, d'acord?
Tu ets el que ens vas donar uns fulls informatius, no? Idó, tal com te vaig dir, els he sintetitzar en 7 punts de "perquè no volem Procés de Bolonya".
Però ara, no sé si això que he fet fa falta, i què fer am ell! (quin poc esperit emprenedor..),
Estic a l'espera d'instruccions!
ANA

Albert ha dit...

Hola!
Què és això que n'Albert és l'encarregat del grup d'Informació i Formació? A mi ningú m'ha nomenat res, i jo sóc un més, no cap encarregat ni res per l'estil. Això que quedi clar de bon principi!
Ara per ara, res més per comentar. Aquest cap de setmana miraré quatre coses sobre el procés de Bologna, i ja diré coses.
Salut!

Anònim ha dit...

Hola Ana, si t'encarregues d'això em pots passar una primera versió? Fa falta.

Albert, quant dic "encarregat" volia dir que eres el que et va aixecar la mà o els seus companys ho deien i jo vaig donar per suposat que era així. De totes maneres, avui ens hem encarregat de fer 400 futlletins i els hem repartit per tota la UIB anunciat lo del dimarts.

Jo de moment puc coordinar un poc el grup si ningú diu res, de totes maneres, pel que he vist avui a la UIB tothom estem units, combinem la informació.

HEM QUEDAT DIMARTS A LES 9 AL CLAUSTRE DE RAMON LLULL PER DIFONDRE MÉS FUTLLETINS, PISSARRES I MÉS, VOS ESPERAM.

Anònim ha dit...

Ah, els de IB3 ens han entrevistat, a na Victòria, a en Toni i a jo. Esper que hagi quedat bé jejeje, un poc vergonyós ha estat XDD