dimecres, 23 de setembre de 2009

REVISTA ANTIBOLONYA

Bones!
A la passada assemblea de dia 22 de setembre es va perfilar en profunditat el projecte de crear una revista on puguem informar als estudiants i professors del moviment estudiantil que encara continua, de les opinions de tots els membres de la comunitat universitària, un lloc on poder compartir diferents punts de vista i diferents lluites, i moltes altres idees que han sorgit.
Per aquest motiu, feim una crida a tota persona que li pugui interessar participar, ja sigui aportant algun escrit, projecte o idea, o col·laborant dins les ja creades.

El projecte principal (sempre modificable) consta de diverses seccions i apartats destinats a entrevistes, reportatges, zones de debat, notícies, etc.
La dimensió de la revista seria de unes 12 planes en fulls de DIN A3, impressió segurament en blanc i negre llevat de la portada i fotografies que s'intentaria de fer en color, depenent del pressupost. La idea és fer una versió on-line i una altra d'impresa.

Els apartats son els següents:
- Portada amb una imatge impactant o una il·lustració, el nom de la revista que hem pensat algo com "2300" en honor als votants del referèndum que ens mostraren el seu suport.
- A la contraportada quatre articles sobre política, bolonya, societat, etc; un o dos d'un estudiant i els altre (dos o tres) de professors compromesos.
- Un foro de debat on pugui participar tothom que vulgui. Seria obrir nosaltres el primer tema i esperar les respostes, elegir després les més enginyoses, impactants, originals o totes elles si hi caben i que el pròxim tema ja l'obrin els propis lectors.
- Zona sobre l' UIB, on sortirà una notícia rellevant sobre la universitat, una part d'opinió d'algun membre de l' assemblea i una secció on apareguin cinc drets que tenim els estudiants reconeguts als estatuts i que potser no coneixem.
- Una entrevista en profunditat a alguna personalitat reconeguda, començant per la Il·lustríssima Rectora de la UIB.
- Què passa amb Bolonya? Secció on s'informaria de com va el moviment estudiantil contra bolonya arreu del territori espanyol i d' Europa; notícies, accions, activitats, etc.
- L'altra cara de la notícia, on es volem fer visible la manipulació dels mitjans de comunicació envers temes polèmics, com recentment amb la Grip A o com ha passat amb la recessió econòmica mundial, o també es podria fer comparant com es donen les noticies a un diari o telenotícies amb un altre.
- Zona d'actualitat on donar a conèixer les notícies que ens afecten i potser no ens arriben, part on podríem incloure qualsevol tema del nostre dia a dia, com violència de gènere, desigualtat socials, i qualsevol cosa que vulguem.
- Reportatge sobre solidaritat on aprofundiríem sobre la realitat social que es viu a un determinat lloc, ja sigui a l' anomenat Tercer Món o al nostre Quart. També s'inclourien, per exemple, petites notícies del que encara contínua limitant i restringint els drets humans a X lloc, de les guerres que continuen des de fa anys, dels maltractament que pateixen dia sí i dia també els més desfavorits, i una altra notícia d'alguna lluita guanyada, alguna petita millora aconseguida amb la pressió social.
- Part sobre Moviments Socials existents a nivell local i si es pot, estatal. Seria un lloc on donar a conèixer els moviments que neixen o ja creixen a l'Illa, on explicar les seves motivacions i objectius i com poder contactar amb ells.
- Ja cap al final de la revista, es reservaria un lloc on poder donar cobertura als pròxims esdeveniments culturals i socials que es donin a Mallorca (i ampliar-ho si es pot) com concerts, manifestacions, cursos, quedades, mercats, actes, excursions.. així que tothom que sàpiga d'algo ho pot enviar.
- No pot faltar la secció cultural, on s'inclourien un fragment de prosa o poesia d'algun autor local poc conegut o ja reconegut, una part de crítica literària/ estètica, crítica d'alguna pel·lícula o llibre, crítica artística i una part sobre el català.
- I per finalitzar, a la contraportada un escrit d'opinió tractant algun tema històric de gran repercussió, en siguem conscients o no.
Apart d'això s'incluria alguna vinyeta o il·lustració còmica, que també hem de poder riure una estona.

Així que ja sabeu, si teniu alguna idea o vos agradaria col·laborar d'alguna manera amb la revista, endavant! necessitam gent i ganes de que això tiri cap endavant.
S'ha creat un nou correu per la revista, així que les aportacions millor enviar-les a la nova adreça i no a aquesta: revista2300@gmail.com

Moltes gràcies a totes i tots, esperam la vostra resposta.